Zondag 7 juni is er opnieuw een koopzondag, de eerste na de lockdown.
Wannes Nimmegeers Zondag 7 juni is er opnieuw een koopzondag, de eerste na de lockdown.

Nu de winkels weer open zijn, komen ook de koopzondagen terug

Wekenlang waren zo goed als alle winkels dicht, en dus hebben die wel wat in te halen. Gelukkig mogen ook meteen de koopzondagen weer starten, meldt Veli Yüksel. 7 juni is de eerste al.

“Na afweging van de pro’s en de contra’s werd in de taskforce handel en horeca (een uitbreiding van het Dagelijks Bestuur van PuurGent) beslist om de koopzondag van juni te behouden en die ook te laten promoten door PuurGent.” Dat antwoordt schepen van middenstand Sofie Bracke op een vraag van Veli Yüksel. “Ook de service gratis openbaar vervoer wordt vanaf juni weer ingezet. PuurGent wijst in de communicatie en promotie op de veiligheidsmaatregelen die zowel door de Lijn als door de winkeliers worden genomen zodat het voor iedereen veilig is om te komen (run)shoppen in Gent en het openbaar vervoer te gebruiken.”

Zware periode

Yüksel is tevreden met die beslissing. “De handelaars hebben een zware periode achter de rug en verdienen alle steun van de Stad. De koopzondagen zullen zorgen voor extra omzet, maar ook voor een spreiding van shoppers over een weekend, en ook dat is een goede zaak. De klanten spreiden over zaterdag én zondag maakt het gemakkelijker om de afstandsregels te respecteren.”

Elke eerste zondag van de maand is een koopzondag, dat is nu al enkele jaren een traditie. Het openbaar vervoer rijdt op die koopzondagen ook gratis. “Dat zal ook nu zo zijn”, weet Yüksel. “Dat gratis openbaar vervoer op een koopzondag kost de stad 30.000 euro.”

Lees meer