De bron van de legionellabesmetting wordt momenteel gezocht in de bedrijven in de Gentse kanaalzone.
Joel Hoylaerts / Photonews De bron van de legionellabesmetting wordt momenteel gezocht in de bedrijven in de Gentse kanaalzone.

Opnieuw inwoner van Evergem opgenomen met legionellabesmetting

Een inwoner van Evergem is in de late namiddag in het ziekenhuis beland met een legionellabesmetting. Dat brengt het aantal patiënten dat momenteel behandeld wordt terug op zestien.

Sinds gisterenmiddag werden er geen nieuwe besmettingen meer gemeld. In totaal hadden zestien patiënten de bacterie opgelopen. Maandagavond kwam het nieuws dat een van hen, de 50-jarige Hervé Férodet, aan de ziekte bezweken was. Vandaag in de late namiddag meldde een nieuwe patiënt zich. 

De bewoner uit Evergem kreeg zijn eerste klachten al rond 9 mei. “Dat is op zich goed nieuws voor ons”, duidt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Dat is dezelfde periode als de andere patiënten, dus dat verandert niets aan onze theorie over de duur en de bron van de besmetting.”

De testen op de koeltorens gaan intussen verder. Vandaag werden in nog twee extra bedrijven stalen genomen, wat het totaal op negentien brengt.

Bekijk ook:

Familie getuigt over dodelijk legionella-slachtoffer

Al je vragen over legionella beantwoord door expert

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • willy Adriaenssens

    Onbegrijpelijk dat men de oorzaak niet kan achterhalen ,men sust de mensen dat niet gevaarlijk is ,destijds is er wel een half regiment soldaten aan gestorven in de VS.

  • Sabrina Raes

    Zeker controle doen bij Taminco.

Lees meer