Rusthuis Ter Hollebeke.
RV Rusthuis Ter Hollebeke.

Rusthuis Ter Hollebeke Sleidinge wordt vanaf 24 juni vernieuwd: 15 reeksen van telkens vier kamers

De vernieuwingswerken aan de zestig kamers van woonzorgcentrum Ter Hollebeke in Sleidinge bij Evergem starten op 24 juni.

Het Zorgbedrijf Meetjesland legt 850.000 euro aan de kant voor de renovatie van de zestig kamers en badkamers. Het woonzorgcentrum dateert van 1 oktober 1994 en heeft een opknapbeurt nodig. De werken zullen een jaar duren en zullen gebeuren terwijl er toch een volle bezetting van het rusthuis is.

“We kunnen kamers niet leeg laten staan, want dat zou een te groot inkomensverlies betekenen”, zegt algemeen directeur Piet Vanwambeke. “We hebben twee interne ruimtes verbouwd, zodat de bewoners van de kamers waar op dat moment gewerkt wordt, tijdelijk naar daar kunnen verhuizen. We zullen werken in 15 blokken van telkens vier kamers. Er zal telkens twee weken gewerkt worden, en dan moeten de vier kamers klaar zijn. We gaan eind juni en begin juli eerst een modelkamer maken om te zien of de opgemaakte plannen ook in de praktijk werkbaar zijn. Na de zomer start dan de verbouwing van de kamers zelf. De bewoners zullen zo snel mogelijk weten wanneer hun kamer aan de beurt is en wanneer zij dus voor twee weken naar een andere kamer moeten verhuizen. Nadien keren ze terug naar een mooi vernieuwde kamer, met modern sanitair.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer