Schepen Sven Roegiers in de nek van burgemeester Joeri De Maertelaere.
RV Schepen Sven Roegiers in de nek van burgemeester Joeri De Maertelaere.

Schepen in de nek van burgemeester: zo openen jonge politici een buurtwegel

Opvallend tafereel afgelopen weekend in Evergem. Schepen Sven Roegiers (CD&V) kroop er in de nek van burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) om de nieuwe buurtwegel Langenwegel te openen.

Gedaan met stijf gedoe en traditioneel lintjes knippen. In Evergem kroop de jonge schepen Sven Roegiers (27) in de nek van de burgemeester om een nieuwe trage weg te openen. “We moesten een vlag weghalen aan het naambordje dat meer dan twee meter hoog ging. Hoe kon ik dat beter doen dan in de nek van onze burgemeester te kruipen?”, lacht schepen Roegiers. “De wegel van 850 meter lang verbindt Meerbeke met het Vierlindenstraatje. De Langewegel is een belangrijke schakel in het netwerk tussen Sleidinge en het Kasteel van Wippelgem. Van de Meersstraat tot Meerbeke kan je 1.200 meter wandelen door de velden. Dan kom je in de Langewegel. Via het Vossestraatje kom je dan uit in de Droogte. Het Vossestraatje staat op de planning om in het najaar aan te leggen met duurzame verharding. Goed voor nog eens 800 meter. In totaal kan je dus een onverhard traject afleggen van drie kilometer.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer