Tonnagebeperkingen op drie kruispunten

Evergem verbiedt voortaan vrachtwagens zwaarder fan 7,50 ton op drie kruispunten in de gemeente. Het gaat om sluiproutes die gebruikt worden om het drukke kruispunt van de Mc Donalds en Brico te vermijden.


Aan dat kruispunt is het vooral tijdens de ochtend- en de avondspits vaak lang aanschuiven. Steeds meer vrachtwagenchauffeurs zoeken sluiproutes om die files te vermijden, en dat veroorzaakt overlast in de dorpskern. Daarom geldt voortaan een tonnageparking tot 7,5 ton op drie nieuwe kruispunten. Het gaat om het kruispunt Kapellestraat met de Reibroekstraat voor verkeer vanuit Elslo, om het kruispunt Achterstege met Langerbrugsestraat voor verkeer vanuit de Langerbrugsestraat en om het kruispunt Westbekesluis met het Eindeken voor verkeer vanuit Durmakker en Christoffelweg.


"Bij de plaatsing van de borden wordt rekening gehouden met plaatselijk vrachtverkeer, zodat leveringen bij handelaars en particulieren altijd mogelijk blijven", zegt schepen van Mobiliteit Erik De Wispelaere (CD&V). "Omdat zware vrachtwagens door de tonnagebeperking moeten omrijden, zal het doorgaand vrachtverkeer sterk verminderen. Er is voor die chauffeurs geen tijdswinst meer, zij kunnen beter aanschuiven aan de kruispunten langs de R4." (JSA)

Lees meer