De bewoners van de rusthuizen konden eerder al buiten van wat ontspanning genieten. In coronatijden gebeurt dat ver uit mekaar.
Zorgbedrijf Meetjesland De bewoners van de rusthuizen konden eerder al buiten van wat ontspanning genieten. In coronatijden gebeurt dat ver uit mekaar.

Zorgbedrijf test voluit in rusthuizen Evergem, Maldegem en Nevele: resultaten zijn hoopgevend

Het Zorgbedrijf Meetjesland heeft een grootschalige coronatest uitgevoerd bij alle bewoners en personeelsleden in de vijf rusthuizen in Evergem, Maldegem en Nevele. De resultaten zijn hoopgevend.

In woonzorgcentrum Ter Caele in Evergem zijn de resultaten het best. Daar werden de 85 personeelsleden getest op 28 april. Ze bleken allen negatief. 94 bewoners werden getest op 2 mei, en ook zij kregen allen een negatief resultaat.

In Ter Hollebeke in Sleidinge werd in een test op 22 april vastgesteld dat alle 60 personeelsleden negatief testten. Alle 60 bewoners van Ter Hollebeke werden getest op 1 mei. Van de 60 bewoners blijken er twee positief getest te hebben. Eén van hen verblijft momenteel in het ziekenhuis. De andere bewoner is geïsoleerd op de kamer.

Thuisisolatie

In woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem werden de 137 personeelsleden getest op 27 april. Twee personeelsleden testten positief en werden onmiddellijk in thuisisolatie geplaatst. Alle 118 bewoners van het Warmhof werden getest op 29 april, en geen enkele bewoner bleek besmet te zijn.

In Ter Leenen in Nevele bij Deinze werden alle 88 personeelsleden negatief getest op 28 april. De 75 bewoners werden getest op 30 april. Eén bewoner bleek positief te testen en werd geïsoleerd.

Beterschap in Ertvelde

De slechtste cijfers zijn die van woonzorgcentrum Ten Oudenvoorde in Ertvelde, maar die waren al eerder bekend. 22 bewoners en 7 personeelsleden waren daar positief. “Daar werden alle bewoners en personeelsleden reeds getest op 10 april omdat daar een uitbraak was”, zegt voorzitter Patrick Huyghe. “Tot nu mocht er nog geen hertesting doorgaan. De isolatie-afdeling van Ten Oudenvoorde kon recent worden verminderd in omvang, deels doordat bewoners overleden, maar gelukkig ook doordat de meeste bewoners na afloop van de isolatie geen symptomen van besmetting meer vertoonden, en de isolatie voor hen kon worden opgeheven.”

Lees meer