Centraal Ian en zijn grootouders met rond hen de brandweermannen, leden van de jeugdbewegingen en sponsors.
Mozkito Centraal Ian en zijn grootouders met rond hen de brandweermannen, leden van de jeugdbewegingen en sponsors.

Brandweermannen schenken 7.500 euro aan zieke buurjongen na ‘Carwash 4 Ian’

De brandweermannen van de Tollembeekse brandweerpost hebben met hun ‘Carwash 4 Ian’ 7.500 euro ingezameld voor hun zieke buurjongen. Ian Cansse (11) lijdt aan de ziekte van Duchenne. De cheque werd nu in het bijzijn van de helpende verenigingen en sponsors overhandigd aan de jonge knaap.

De Tollembeekse brandweermannen kwamen via de Dolle Standbalfeesten in contact met de familie van Ian die in de buurt van de kazerne woont. Sergeant Sven De Henau kon zijn mannen mobiliseren om in september een benefiet op poten te zetten. Meer dan zeshonderd wagens werden gewassen door leden van de brandweer, Chiro Albatros en de KLJ. Die laatste twee sprongen bij zodat de benefiet door kan gaan wanneer de brandweermannen moesten uitrukken voor een dringende interventie.

Ian kreeg de diagnose ziekte van Duchenne op zijn vijfde. Sindsdien gaat hij naar de ziekenhuisschool van Inkendaal. Stappen lukt momenteel nog, maar volgens de familie is het onvermijdelijk dat hij in rolstoel terechtkomt door de ongeneeslijke ziekte. “Er komen zware kosten op ons af voor aanpassingen aan zowel het huis al de auto”, liet de grootmoeder eerder al weten. “Maar terugbetalingen zijn er momenteel amper omdat hij momenteel ‘niet gehandicapt genoeg’ is. Er zijn ook tal van andere moeilijkheden hierdoor, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een gehandicaptenkaart.” 

De grootouders van de jongen vergezelden hem toen ze de cheque in ontvangst kwamen nemen. “Het gaat om een geweldige inspanning van jullie”, sprak een geëmotioneerde grootvader de organisatoren en helpers toe. “Dit gaat het kind zeker ten goede komen. We kampen momenteel met veel moeilijkheden, maar we zijn enorm dankbaar dat jullie dit allemaal ondersteunden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer