Danny is heel fier op haar eerste boek.
Foto Colpaert Danny is heel fier op haar eerste boek.

Chronische ziekte velt Danny (57) niet

VROUW (57) SCHRIJFT PAKKEND BOEK OVER FIBROMYALGIE EN BIJNA-DOODERVARINGEN

Danny Vanaudenhove (57) uit Galmaarden heeft een boek 'Sisyphus is moe' over haar leven en ziekte geschreven. De vrouw kampt al dertig jaar lang met de chronische, reumatische ziekte fibromyalgie. Ook al heeft ze al heel wat bijna- doodervaringen gehad, toch blijft ze steeds positief.

Danny Vanaudenhove moest in 1987 stoppen met werken wegens een chronische ziekte fibromyalgie. Fibromyalgie is een reumatische aandoening. De ziekte kenmerkt zich door pijn in het hele lichaam en is meestal van chronische aard. Via sociale netwerken leerde Danny enkele jaren terug Felix Sperans uit Leuven kennen. Zo las Felix dat Danny al heel wat miserie had meegemaakt in haar leven. Ze had een dubbele bekkenbreuk, kreeg al een kunstlens ingeplant, moest een zeer delicate openhartoperatie ondergaan en kreeg onlangs nog een nieuwe knie. Daarnaast had ze al bijna dertig jaar af te rekenen met de chronische ziekte fibromyalgie.

Positief blijven

"Hij kon niet geloven dat ik nog zo positief door het leven ging, na alles wat ik al had meegemaakt", vertelt Danny. "Meer dan een jaar geleden zei Felix plots dat ik een boek moest schrijven over mijn leven om dit met andere mensen te delen. Eerst wilde ik er niets van weten. Op een bepaald moment stuurde Felix mij de tekst voor het eerste blad van mijn boek en stelde mij de vraag 'neem je de handschoen op?'. Dit was voor mij de aanleiding om toch van start te gaan."


Het eerste boek van Danny telt dadelijk 408 bladzijden. Het boek werd een aaneenschakeling van brieven die Danny naar Felix stuurde waarin ze vertelde over haar leven en waar hij dan een kort woordje op terugstuurde. Haar brieven gaan over haar leven van toen ze nog kind was tot vandaag en ook over haar ziekte en de vele miserie die ze tegenkwam. Hun briefwisseling hebben ze nu gebundeld in dit ophefmakende boek: 'Sisyphus is moe'. Sisyphus was een Griekse God die als straf een groot rotsblok een hoge berg moest opduwen, maar daar maar niet in slaagde.


Hoe Danny tegen haar ziekte en haar vele tegenslagen aankijkt, kan je lezen in 'Sisyphus is moe'. Het boek kost 23,97 euro en kan besteld worden via www.danny-eric.tk.

Lees meer