2 Juf Britt en de kinderen van het derde leerjaar bij haar truck.
Marc Colpaert Juf Britt en de kinderen van het derde leerjaar bij haar truck.

Juf Britt trok met haar truck naar school

Juf Britt Van Rijckeghem (26) trok met haar Volvo truck - een twintigtonner - naar de school De Knipoog in Tollembeek om de leerlingen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens. De kinderen waren natuurlijk in de wolken om samen met hun juf in de cabine van een grote vrachtwagen te mogen zitten. Britt is naast leerkracht al enkele jaren bezig als trucker, een ietwat rare combinatie, maar elke schoolvakantie stapt ze in haar truck van een transportbedrijf, dat ze samen met haar partner heeft opgericht.

Toen de leerlingen van het derde leerjaar van juf Kelly in het kader van de verkeersveiligheid moesten leren over de dode hoek bij vrachtwagens, kregen ze plots hulp uit een wel zeer onverwachte hoek. Juf Britt, interimleerkracht in de gemeentelijke basisschool De Knipoog in Tollembeek, stelde namelijk voor om met haar truck naar de school te komen. Naast leerkracht heeft ze al ongeveer 6 jaar een rijbewijs CE en sinds kort heeft ze met haar partner een transportbedrijfje opgericht; VRS-Transport uit Geraardsbergen. “Mijn vader had vroeger een transportbedrijf en dus besloot ik samen met mijn vriend om enkele jaren geleden van start te gaan met ons eigen transportbedrijf. Ik ben dan wel een leerkracht voor het lager onderwijs, maar als ik geen les moet geven, kruip ik met heel veel plezier zelf achter het stuur van deze grote truck en dit zowel voor nationaal als internationaal vervoer”, vertelde Britt. 

Dramatisch

En dus mochten de kinderen deze mastodont van een vrachtwagen komen bewonderen op de parking in de Hernestraat. Telkens mochten twee kinderen in de cabine komen zitten, terwijl de andere kinderen van het derde leerjaar dan buiten rond de wagen liepen. De kinderen in de cabine moesten dan telkens kijken in de spiegels of op de camera, hoeveel kinderen ze daadwerkelijk zagen lopen rond de wagen. “Dit was de beste manier om onze schoolkinderen er attent op te maken dat een vrachtwagenbestuurder nooit alles in de gaten kan houden rond zijn vrachtwagen, het gekende dodehoekprobleem”, zei Britt. Ze vond het dan ook heel leuk om de schoolkinderen meer uitleg te geven over de dode hoek bij vrachtwagens, want er gebeuren vandaag nog te veel ongelukken mee. En de gevolgen zijn meestal dramatisch voor de personen die onder de wielen van een truck verzeild geraken. “Daarom wilde ik graag aan deze actie meewerken want elk dodehoekongeluk dat kan vermeden worden is een goede zaak voor iedereen”, vertelde Britt. En de kinderen, die vonden het natuurlijk ook superleuk

2 Rune en Wolf mochten samen met juf Britt even in de cabine zitten
Marc Colpaert Rune en Wolf mochten samen met juf Britt even in de cabine zitten

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer