Opnieuw de straat op om 120 handtekeningen te verzamelen

Een jong koppel moet maar liefst 120 handtekeningen verzamelen in de wijk. Reden: ze willen een veranda van vier meter op vier op hun terras plaatsen in het Senneveld in Tollembeek. Om daarvoor toelating te krijgen van de gemeente moeten ze de goedkeuring krijgen van elke omwonende.

Begin dit jaar moest een jong koppel, Laetitia en Frederic, uit dezelfde wijk in totaal 120 handtekeningen verzamelen om een vergunning te krijgen voor een overkapping op hun terras te mogen plaatsen, of ze moesten alle gezinnen een aangetekende brief sturen. De gemeente waarschuwde toen al dat als iemand uit het Senneveld hetzelfde wilde doen deze ook opnieuw de 120 handtekeningen moest verzamelen.


Nog geen twee maanden later of opnieuw moet een gezin uit het Senneveld - waar in totaal 16 woningen staan - de straat op om de handtekeningen bij elkaar te sprokkelen. Niet alleen van hun eigen straat Senneveld, maar ook van de woonwijk Flieterkouter met een honderdtal woningen die er juist naast ligt.

Al twee avonden op pad

"Wij konden daar echt niet mee lachen, toen men ons op het gemeentehuis vertelde dat wij voor het bouwen van een veranda van vier op vier meter 120 handtekeningen van alle buren moesten verzamelen", zegt de jonge vrouw die haar naam liever niet in de krant ziet staan. "Wij hebben wel het geluk dat Laetitia bij iedereen al de nodige uitleg heeft gegeven. Bij de meeste mensen die hun deur openen, moet ik maar een half woord vertellen en ze zetten hun handtekening. Ondertussen is ze al twee avonden op stap geweest en heeft al een flink pak handtekeningen.


(MCT)

Lees meer