Robbe werkte sinds oktober 2018 als begeleider inwoongroep Kroonstraat 102 (rechts in beeld) in Lennik
Mozkito Robbe werkte sinds oktober 2018 als begeleider inwoongroep Kroonstraat 102 (rechts in beeld) in Lennik

Zonnestraal in rouw nadat begeleider Robbe (21) verongelukt in Gooik

Zonnestraal, een zorginstelling voor mensen met een handicap, is in rouw nadat een van hun begeleiders donderdagnamiddag om het leven kwam bij een tragisch ongeval op de Ninoofsesteenweg in Gooik. “Een jongen met een hart van goud”, zegt algemeen directeur Filip Slosse.

Robbe V., een graag geziene 21-jarige kerel uit Vollezele, kwam donderdagnamiddag om het leven toen hij op weg was om zijn shift te beginnen bij woongroep Kroonstraat 102 in Lennik. 

“Robbe was sinds oktober vorig jaar aan de slag bij ons”, zegt Slosse. “Hij was enorm graag gezien, zowel door de bewoners als zijn collega’s. Een heel goede begeleider met een groot hart voor de bewoners. Het gebeurde in een flits op weg naar zijn werk – onrealistisch. De verbijstering is dan ook enorm groot bij iedereen. Donderdagavond heb ik al contact opgenomen met de ouders van de jongen om mijn steunbetuigingen over te brengen en vrijdagochtend hebben we zowel bewoners als personeel ingelicht. Dat leidde tot grote consternatie. De dienst slachtofferhulp van de politie kwam vrijdag langs en ook onze eigen pedagogen en psychologen zorgen voor de nodige begeleiding. Het is de eerste keer dat een personeelslid op zo’n manier om het leven komt. Een grote schok voor iedereen waardoor het vandaag een stille dag was bij Zonnestraal. We hebben een rouwregister geopend dat we volgende week aan de ouders zullen overhandigen.”

Nat wegdek

Robbe ging met zijn Opel Corsa aan het schuiven in een van de bochten en botste tegen een vrachtwagen die uit de andere richting kwam. “Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse en hij kwam tot de conclusie dat onaangepaste snelheid in combinatie met het nat wegdek vermoedelijk aan de oorzaak van het ongeval lag”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Onwezenlijk en amper te vatten”, zegt Robbes mama. “Maar iedereen die hem kent kan bevestigen dat hij nooit te snel reed. Hij had nog niet veel rijervaring en een getuige zag ook dat hij bruusk aan zijn stuur trok toen hij zich wilde corrigeren bij het schuiven in de bocht. Hierdoor begon hij te tollen.” 

De ouders van de jonge twintigers zijn voorts nog te zwaar aangeslagen om te reageren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer