Jef Vermaere vraagt de gouverneur om het college van burgemeester en schepenen terecht te wijzen.
Ronny De Coster Jef Vermaere vraagt de gouverneur om het college van burgemeester en schepenen terecht te wijzen.

“Burgemeester en schepenen gingen boekje te buiten in gemeentelijke nieuwsbrief”

Groen Gavere dient klacht in bij provinciegouverneur na reactie op uitlatingen Leefbaar Asper

Groen Gavere heeft een klacht ingediend bij de provinciegouverneur nadat de burgemeester en schepenen via de gemeentelijke nieuwsbrief uitlatingen deden over het actiecomité Leefbaar Asper. “Kan niet”, vindt Groen.

Het actiecomité Leefbaar Asper verspreidde enkele weken geleden een brief waarin het spreekt van onregelmatigheden in het woonproject Ommegang in Asper. De burgemeester en schepenen reageerden hierop via een bericht dat op de gemeentelijke website werd gepost, maar ook werd rondgestuurd via de nieuwsbrief van de gemeente. “De nieuwsbrief van Leefbaar Asper bevat foutieve informatie en zelfs insinuaties waardoor we wel moeten reageren”, motiveerde burgemeester Denis Dierick (Open Vld-VOG) toen. Groen is echter van oordeel dat de burgemeester en schepenen hun boekje daarmee te buiten zijn gegaan.

Afrekening

“Een omzendbrief van het Agentschap Binnenlands Bestuur wijst de Vlaamse gemeenten erop dat gemeentelijke nieuwsbrieven enkel mogen gebruikt worden voor objectieve en neutrale informatie over de werking van de gemeentediensten”, motiveert Groen-kopman Jef Vermaere. "Zeker in een verkiezingsperiode mogen deze informatiekanalen niet gebruikt worden voor partijpolitieke doeleinden. Met de recente nieuwsbrief probeert het Gaverse college van burgemeester en schepenen op polemische toon af te rekenen met de kritiek van de actiegroep Leefbaar Asper. Dit is een handelwijze die volgens ons niet strookt met de plicht van een lokaal bestuur om bij het gebruik van dergelijke informatiekanalen de nodige kiesheid aan de dag te leggen. Wij roepen provinciegouverneur Jan Briers dan ook op om het college van burgemeester en schepenen terecht te wijzen", stelt Vermaere.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer