Onder meer over kinderopvang zal het Huis van het Kind ouders wegwijs maken
Illustratiefoto Ronny De Coster Onder meer over kinderopvang zal het Huis van het Kind ouders wegwijs maken

Alle info over opvoeden en opgroeien binnenkort te vinden in het Huis van het Kind in Gavere

Naast het toeristische kantoor De Poort aan de Markt in Gavere opent binnenkort het Huis van het Kind, waar ouders en kinderen terecht kunnen voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Huis van het Kind is een samenwerking tussen organisaties die gezinnen, kinderen en jongeren ondersteunen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. 

Het Huis van het Kind in Gavere beantwoordt vragen over kinderopvang in de gemeente: opvang bij een onthaalgezin, voor en na schooltijd of tijdens schoolvakanties. Ook de consultaties van Kind & Gezin zullen er plaatsvinden. Elke eerste woensdag van de maand is er een zitdag van FONS, de uitbetaler van het Groeipakket. Het Huis van het Kind komt naast de Poort (Markt 1) in Gavere.

Op vrijdag 17 mei vindt de feestelijke inhuldiging plaats. Vanaf 15 uur trakteert de gemeente met drankjes en hapjes en rond 16 uur vindt de officiële opening plaats met een woordje door schepen Tanja Eeckhout (Open Vld).

Al twee activiteiten in mei

Het Huis organiseert samen met de bib al twee activiteiten in mei. Op zaterdag 18 mei om 10 uur is er in de bib ‘Dikkie Dik en de taart’, een vrolijke voorstelling voor peuters en kleuters vanaf 2,5 jaar. En op maandag 20 mei om 19.30 uur vind in de bib de infoavond ‘Leven in twee huizen’ over scheiding en co-ouderschap plaats.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer