Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.

Brandstichter riskeert 42 maanden cel in beroep: “Het was niet mijn beste moment”

Een 26-jarige man uit Zottegem riskeert in beroep een celstraf van 42 maanden voor een overval op een nachtwinkel en brandstichting. L.H. stichtte vorig jaar brand in een bewoond appartement, vier bewoners moesten naar het ziekenhuis. In eerste aanleg kreeg de man 42 maanden cel.

De feiten dateren van 26 september vorig jaar, na een ruzie over geld ging hij op de vuist met zijn bovenbuur in een appartementsgebouw in Zottegem. De politie pakte hem op en liet hem overnachten in de cel. Toen hij de ochtend nadien vrijlaten werd, dronk hij zich moed in en vloog hij opnieuw naar zijn bovenbuur. Daar stak hij een enveloppe in brand die hij door een ventilatierooster van de buurman gooide. Er ontstond een kleine brand met veel rookontwikkeling. Vier bewoners moesten naar het ziekenhuis omdat ze te veel rook geïnhaleerd hadden. 

De man kreeg in eerste aanleg 42 maanden cel en vraagt in beroep een straf met uitstel. “De brandstichting gebeurde niet ’s nachts, maar om 7 uur ‘s morgens”, zei zijn advocaat. Wat tegengesproken werd door de procureur-generaal, die de bevestiging van straf vroeg.

De man erkent in beroep dat hij een probleem heeft. “Op dat moment had ik een alcoholprobleem. Ik kan me er weinig van herinneren, het was niet mijn beste moment. Het spijt me echt.” 

Uitspraak op 28 juni.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer