Halfweg de Kasteeldreef stopt de zone 30. “Onlogisch in een straat met een onoverzichtelijke bocht, een zebrapad en veel afslaande auto’s”, klaagt oud-burgemeester Hugo Leroy aan.
Ronny De Coster Halfweg de Kasteeldreef stopt de zone 30. “Onlogisch in een straat met een onoverzichtelijke bocht, een zebrapad en veel afslaande auto’s”, klaagt oud-burgemeester Hugo Leroy aan.

Gemeente onderzoekt voorstel van oud-burgemeester Hugo Leroy om zone 30 in centrum van Gavere uit te breiden

Het gemeentebestuur van Gavere onderzoekt of het de zone 30 in het centrum van de gemeente kan uitbreiden. Ze doet dat op voorstel van oud-burgemeester en oppositieraadslid Hugo Leroy (Gavere durft/ N-VA).

In een deel van de centrumas Kasteeldreef-Molenstraat is al een zone 30 van kracht. “Maar het is toch compleet onlogisch dat de snelheidslimiet op de Markt op 50 kilometer per uur is gebleven, terwijl daar toch wel veel mensen op verschillende plaatsen de rijvakken oversteken”, bedenkt Hugo Leroy.

“Ook in het deel Kasteeldreef tussen de rotonde en de Sportdreef met een onoverzichtelijke bocht, een zebrapad en veel afslaande auto’s moet de snelheidslimiet op 30 kilometer per uur worden gebracht”, vindt Leroy.

Burgemeester Denis Dierick (Open Vld) kondigt aan, dat de gemeente de voorstellen laat onderzoeken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer