Digitaal platform helpt ondernemers geschikt pand vinden

Met de lancering van het digitaal platform www.startjezaakingeel.be, in samenwerking met Unizo Geel en handelaarsvereniging vzw Geel Centrum, wil het stadsbestuur inzetten op kernversterking.

De website toont potentiële ondernemers een actuele lijst van de beschikbare panden. Een duidelijk overzicht wordt getoond met een foto van het pand en relevante info zoals prijs, oppervlakte, ligging en de nodige contactgegevens van makelaar en/of eigenaar. Op elk beschikbaar pand komt een duidelijke raamsticker waarin verwezen wordt naar de online databank. Gekoppeld aan de nieuwe website heeft de stad een folder opgesteld om mogelijke ondernemers of investeerders aan te spreken. Deze folder zal verdeeld worden onder retailers, en via boekhoudkantoren, notarissen, makelaars en eigenaars om zo in combinatie met de website extra in te zetten op het aantrekken van nieuwe ondernemers.

Winkelstraten

Het nieuwe digitale platform en de bijhorende acties kaderen in het nieuwe EFRO-project 'Straat in het vizier'. De provincie Antwerpen werkt hiervoor samen met Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mol en Hoogstraten. Het doel van het project is om winkelstraten een nieuwe 'schwung' mee te geven. In elke deelnemende stad/gemeente wordt één straat tot een zogenaamde conceptstreet uitgeroepen. Voor Geel omvat de conceptstreet het kernwinkelgebied, nl. Nieuwstraat en Pas met de markt als schakel. (WDH

Lees meer