2 Koba M. en Giorgi K. zijn twee van de drie verdachten die nu zijn vrijgelaten.
rv Koba M. en Giorgi K. zijn twee van de drie verdachten die nu zijn vrijgelaten.

Handlangers Tunnelkraak vrijgelaten, opdrachtgevers nergens te vinden

De drie verdachten voor de Tunnelkraak op de BNP Paribas Fortis-bank in Antwerpen, zijn vrijgelaten met een elektronische enkelband.  De mannen zijn maar de kleine garnalen, de opdrachtgevers van de Tunnelkraak blijven spoorloos. Net als de buit trouwens. 

Op zondag 3 februari alarmeerde een buurvrouw de politie. Al de hele dag was er kabaal in het filiaal van BNP Paribas Fortis onder haar appartement op de Belgiëlei. De politie viel er binnen en ontdekte dat de kluizenzaal was opengebroken. Twintig tot dertig kluizen waren leeggeroofd. 

De overvallers hadden vanuit de Nerviërsstraat een tunnel gegraven om zo via de riolering tot in de bank binnen te dringen. Een huzarenstuk dat maandelange voorbereiding gekost had. 

Een dag later werd Koba M.  (27) gearresteerd. Deze Georgische jongeman zou een speciale slijpschijf hebben gekocht voor de tunnelkrakers. De speurders hadden hem dat horen zeggen tijdens een afgeluisterd telefoongesprek in een onderzoek naar woninginbraken. 

Advocaat Sahil Malik: “Mijn cliënt zegt vanaf dag één dat hij niets met de Tunnelkraak te maken heeft.  Dat standpunt houdt hij al bijna vijf maanden vol. “

Naast Koba M. werd ook zijn vader Kachaber M. (45) aangehouden en zijn vriend/werkmakker Giorgi K. (28). 

Alle drie de verdachten zijn dinsdagmorgen door de raadkamer vrijgelaten. Zij mogen hun voorarrest thuis verder uitzitten met een elektronische enkelband. 

Volgens advocaat Tim Smet een terechte beslissing. Hij staat Giorgi K. bij. “Mijn cliënt heeft bekend dat hij bepaalde spullen heeft aangekocht die in de gegraven tunnel zijn teruggevonden.  Hij heeft echter nooit geweten dat die spullen daarvoor zouden gebruikt worden. De man is maar een kleine garnaal. Van de buit heeft hij geen euro gezien.”

Opdrachtgevers geseind

In het onderzoek zijn er twee Georgiërs geseind. Zij zouden mogelijk de opdrachtgevers van de Tunnelkraak zijn. De mannen zijn onvindbaar. Mogelijk houden zij zich schuil in Israël. Als zij daar worden gearresteerd, is de kans klein dat zij aan België worden uitgeleverd. 

De onderzoeksrechter wil zijn onderzoek tegen september afronden. Desnoods zal de Antwerpse procureur dan met de drie “kleine garnalen” naar de rechtbank trekken en hen laten veroordelen. 

2 Belgie 20190203 Tijdens het onderzoek naar een inbraak in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, zijn twee tunnels gevonden die vermoedelijk door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt. Dat bevestigt de lokale politie. De omvang van de eventuele buit is nog onbekend, maar er zijn verschillende kluizen opengebroken.
Marc De Roeck Belgie 20190203 Tijdens het onderzoek naar een inbraak in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, zijn twee tunnels gevonden die vermoedelijk door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt. Dat bevestigt de lokale politie. De omvang van de eventuele buit is nog onbekend, maar er zijn verschillende kluizen opengebroken.

De bank BNP Paribas Fortis heeft via zijn verzekeringsmaatschappij alle klanten schadeloos gesteld. Op een proces zullen de bank en de verzekeringsmaatschappij zich burgerlijke partij stellen tegen de tunnelkrakers.  Van de buit is niets teruggevonden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gregory Denorme

    Spoorloos omdat ze niet willen zeggen wie het is,bang voor wraak....hun straf direct en volledig uitzitten dat kunnen ze toch wel,? Pfffffffffff wat een klucht weeral voor justitie

Lees meer