2 Op korte tijd heeft Stijn Aerts al een indrukwekkend gamma - op de foto zonder de twee versies van zijn eerste Milk Stout - bij elkaar gebrouwd.
Peter Vanderveken Op korte tijd heeft Stijn Aerts al een indrukwekkend gamma - op de foto zonder de twee versies van zijn eerste Milk Stout - bij elkaar gebrouwd.

Exclusief voor abonnees

Hobbybrouwer Stijn (28) bracht zes bieren op de markt in 2019: “Mijn garage wordt binnenkort een microbrouwerij”

In december blikken we in 10 verhalen terug op 2019 in de Kempen. Voor Stijn Aerts (28) was 2019 een boerenjaar, waarin hij met zijn hobbybrouwerij Craft Beers Hoppug maar liefst zes dranken op de markt bracht. Zijn laatste creatie, een variant op zijn bestaande Milk Stout met rum en eikenhouten schilfers, werd deze maand nog gelanceerd. Momenteel is hij bezig met de voorbereidingen om in zijn garage een microbrouwerij op te zetten.

De uit Geel afkomstige Meerhoutenaar Stijn Aerts (28) richtte in september 2017 hobbybrouwerij Craft Beers Hoppug op, wat in mei 2018 resulteerde in zijn eerste bier Free Bird - een Session IPA (Indian Pale Ale) die zich onderscheidt door zijn bittere, maar fruitige smaak. In 2019 volgde nadien het ene na het andere bier. In februari lanceerde Stijn de Free Bird Milk Stout - eentje met en zonder karamel - en twee maanden later was het troebele bier Embrace The Haze het nieuwe pronkstuk in de collectie.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer