3 Koen Martens tijdens de Standing Block Chop.
RV Koen Martens tijdens de Standing Block Chop.

Koen (35) is voor het tweede jaar op rij de beste houthakker van de Benelux

Voor het tweede jaar op rij mag Gelenaar Koen Martens (35) zich de beste houthakker van de Benelux noemen. In Oudenaarde kwam hij afgelopen weekend als winnaar uit de bus na zes zenuwslopende zaag- en bijldisciplines. Dankzij zijn prestatie mag Koen zich ook meteen opmaken voor het wereldkampioenschap in Praag, dat op 1 en 2 november plaatsvindt.

Tijdens het Benelux-kampioenschap timbersport, dat wordt georganiseerd door het kettingzaagmerk Stihl, namen de veertien beste houthakkers uit de Benelux het tegen elkaar op. In zes disciplines met bijlen, kettingzagen en trekzagen moesten ze telkens de beste tijd neerzetten. De finale, genaamd ‘Hot Saw’, zette Martens helemaal naar zijn hand. Daarin moesten de zes overgebleven sporters drie houtschijven met een diameter van 46cm van een horizontale boomstam zagen, en dat met een brullende zelfgemaakte kettingzaag van 27kg en 80 pK.

Nu naar WK

Koen Martens veroverde ook een achtste plaats in de Europese ranking en is zo zeker van zijn deelname aan het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. Daar zal Martens, die in het dagelijkse leven leerkracht technische vakken is in Sint Aloysius Geel, zijn opwachting maken in de individuele competitie en teamcompetitie. Vorig jaar nam hij al deel aan het WK in Liverpool. Toen eindigde hij op de twaalfde plaats.

3 Koen Martens op het podium met zijn dochters.
RV Koen Martens op het podium met zijn dochters.
3
RV

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer