Wie een kachel ouder dan 10 jaar vervangt door een performanter model, krijgt een premie van 300 euro.
Stroomop/Fort 07 Wie een kachel ouder dan 10 jaar vervangt door een performanter model, krijgt een premie van 300 euro.

Premie van 300 euro voor wie oude kachel vervangt

Stroomop, specialist in milieuvriendelijk en CO2-neutraal verwarmen met pellets, heeft voor het de derde keer een premiesysteem met 40 handelaars op poten gezet om de vervanging van oude kachels te stimuleren middels een premie van 300 euro. Ook drie Kempense handelaars - Walter Goovaerts uit Herenthout, Energieconcepten uit Arendonk en Energie & Warmtetechniek uit Geel - nemen deel aan het project.

De actie vervangjeoudekachel.be wordt al voor de derde keer georganiseerd om de luchtkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Voor elke kachel ouder dan 10 jaar die wordt vervangen door een performanter model, verlenen de deelnemende handelaars tot eind maart een premie van 300 euro. Naast de premie kan je op de website ook terecht voor gratis advies.

Uit een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door iVOX bij 1000 Belgen in opdracht van Stroomop, blijkt dat er in ons land 3,7 miljoen kachels in gebruik zijn. Daarvan zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren dringend aan vervanging toe. 1 op 3 Belgen (36%) heeft immers een kachel ouder dan 10 jaar in huis, 9,8% geeft zelfs aan dat deze ouder is dan 25 jaar. In provincie Antwerpen is slechts 10% van de kachels ouder dan 10 jaar. Daarmee zijn volgens Stroomop bijna 43.000 toestellen dringend aan vervanging toe door een performanter model.

De houtkachel is vandaag de populairste onder de kachels, maar de houtpelletkachel wint aanhang door de voordelen van de hernieuwbare, CO2-neutrale en lokale energiebron. “Consumenten vinden het milieuvriendelijke aspect en het hoge rendement bij de keuze voor een verwarmingssysteem steeds belangrijker worden”, vertelt Ludwig Van Wonterghem, zaakvoerder van Stroomop.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer