Het stadsbestuur wil 29 miljoen euro investeren in 2019.
Vanderveken Het stadsbestuur wil 29 miljoen euro investeren in 2019.

Stad wil 29 miljoen euro investeren in 2019

De investeringsambitie voor 2019 omvat een bedrag van 29 miljoen euro. Het wordt een overgangsjaar, waarin vooral de nog geplande investeringen uit het huidige meerjarenplan gerealiseerd worden. 

Op vlak van vrije tijd zal Geel de 75ste verjaardag van de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog vieren. De stad is ook volop bezig met de voorbereiding van de Dimpnadagen 2020. De kunstacademie zal haar intrek nemen in de gerenoveerde lokalen in de Waaiburg. Voorts komt er een sensibiliseringscampagne om alcoholgebruik bij jongeren terug te dringen. Ook zal er nog geïnvesteerd worden in buurtzorgnetwerken.

Er zal voorts voor 1,7 miljoen euro duurzaam geïnvesteerd worden in stedelijke gebouwen, wat een jaarlijkse energiebesparing van 130.000 euro moet opleveren. Geel bouwt ook verder aan de school in Winkelomheide en het dak van de stedelijke basisschool in de Burgstraat wordt gerenoveerd. De stedelijke basisschool Katersberg zal ook een volledige renovatie ondergaan in de volgende jaren. De voorbereidingen werden opgestart, net zoals voor een nieuwe sporthal naast Axion. In sportpark De Leunen worden dan weer nieuwe kleedkamers gebouwd en komen er nieuwe sportvelden. Voorts zijn er ook een aantal investeringen in jeugdcentrum De Bogaard, ‘akoestische investeringen’ in verschillende gebouwen van de stad en enkele vervangingen in het zwembad.

De stad werkt volgend jaar ook aan rioleringen en bestrating in het Schuttershof en de Tessenderloseweg, en bereidt de werken voor aan Binneneinde en Velveken, Groenhuis, Velleke en Wijdbosch. Er zullen ook voor meer dan 300.000 euro voetpaden aangelegd worden, terwijl 800.000 euro vrijgemaakt wordt voor onderhoud van asfalt. De stad wil ook nog dynamische zone 30-borden en extra veiligheidscamera’s.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer