Vier jaar cel voor steekpartij na buis op rij-examen

De rechtbank in Antwerpen heeft een 20-jarige Afghaan uit Geel veroordeeld tot vier jaar cel voor een steekpartij aan een rijschool in Geel. Een buis op zijn examen lag aan de basis.

Op 27 september 2016 was de Afghaan Matiullah A.R. (20) uit Geel, samen met een vriend, in de rijschool van Tahir B. (32) aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Ze kregen ruzie met een andere bezoeker over een ingenomen plaats in het leslokaal. Uitbater Tahir B. gooide het trio rond de middag buiten.

Lesgeld terugeisen

Anderhalf uur later doken de Afghaan en zijn vriend opnieuw op aan de rijschool. De vriend van A.R. was geslaagd voor zijn examen, maar Matiullah was gebuisd. Hij had door de eerdere twist niet de volledige les kunnen volgen en hij eiste zijn inschrijvingsgeld van 100 euro terug, maar dat weigerde de uitbater. De situatie liep helemaal uit de hand. Matiuallah weigerde zijn excuses aan te bieden en begon te roepen. De uitbater en zijn broer begeleidden de Afghaan naar buiten, maar ook voor de rijschool ruzieden de beklaagde en zijn vriend verder. Het kwam tot wat duw-en trekwerk en de Afghaan bonkte op het raam. De uitbater en zijn broer kwamen terug naar de inkom en de ruzie begon opnieuw.

Mes bovengehaald

Plots haalde de Afghaan een mes uit. Hij raakte Tahir B. aan de schouder en bleef met het mes zwaaien. De broer van de uitbater raakte gewond aan de hand. De bezoeker waar ze eerder die dag ruzie mee hadden gehad, werd ter hoogte van de buik gestoken.


Matiullah en zijn vriend sloegen op de vlucht. De baas van de rijschool verkeerde even in levensgevaar.


De volgende dag werd Matiullah opgepakt op zijn werk in Balen. De rechtbank veroordeelde de man tot vier jaar, de helft effectief, wegens opzettelijke slagen en verwondingen. De slachtoffers krijgen een voorlopige schadevergoeding van 4.750 euro.


(KAV)

Lees meer