Zuidflank was een populaire serie op VTM.
Zuidflank Zuidflank was een populaire serie op VTM.

Culturele uitstap ‘Zuidflank’

Op zondag 19 mei organiseert de cultuurraad van Geetbets de culturele uitstap ‘Zuidflank’, een cultuur-historische uitstap waarbij je kan genieten van de schoonheid maar vooral van het oorlogsverleden van deze mooie regio Riemst. 

“We bezoeken het belevingscentrum De Brug in Vroenhoven, een bezoek dat niemand waarschijnlijk onberoerd zal laten. De strijd in en om de brug leidde het begin van WO II in voor België. Je beleeft de invasie van uur tot uur door de ogen van de soldaten en de burgers. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Fort van Eben-Emael. Duitse para’s wisten dit onneembare fort op 10 mei 1940 in 15 minuten uit te schakelen. Ontdek hier het ongelooflijk avontuur van de eerste ogenblikken van WO II. Vooraleer we het Fort van Eben-Emael bezoeken, nuttigen we het middagmaal in de Brasserie De Brug langs het Albertkanaal. De combinatie van goed eten en gezelligheid zorgen ervoor dat je je er meteen thuis voelt.

De Waterburcht behoort tot een van de blikvangers van toeristisch Riemst. Binnenin vind je een bezoekerscentrum rond het thema ‘Burchten en Versterkingen’ in de Euregio Maas-Rijn. Op deze mooie locatie wordt de dag afgesloten met een lekkere avondlunch. Tickets kosten 59 euro en zijn te bestellen via de webshop https://www.geetbets.be/new-website/3674-www/3915-www.html of aan het infoloket. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer