Rioleringswerken staan gepland in de Hulsbeekstraat en Kwadestraat.
RV Rioleringswerken staan gepland in de Hulsbeekstraat en Kwadestraat.

Rioleringswerken in de Hulsbeekstraat en Kwadestraat

Begin juni start Aquafin in samenwerking met de gemeente en Fluvius met riolerings- en wegenwerken in de Hulsbeekstraat en Kwadestraat. Doel van dit project is om het afvalwater van ongeveer 200 inwoners uit Geetbets, dat nu nog rechtstreeks in de Hulsbeek belandt, aan te sluiten op het rioleringsnet.

“Om dit te realiseren, zal er een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in de Kwadestraat en Hulsbeekstraat”, vertelt Renke Vandeweyer, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Geetbets ter hoogte van de Araanstraat. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op vraag van de provincie worden aangepast als buffergrachten.”

De werken zullen in totaal ongeveer 20 maanden duren en zijn opgesplitst in verschillende fasen om de toegang tot de woningen maximaal open te houden. Voordat de rioleringswerken in de straat kunnen beginnen, voeren de nutsbedrijven (De Watergroep, Fluvius en Proximus) aanpassingswerken uit aan hun netten. “Begin juni start de aannemer met de eerste fase in de Hulsbeekstraat vanaf het kruispunt met de Borgloonstraat tot en met het kruispunt met de Kwadestraat”, gaat Renke Vandeweyer verder. “De werken in fase 1 zullen in totaal ongeveer zes maanden duren. Vervolgens is het de beurt aan fase 2 in de Kwadestraat. Er zijn in totaal zes fasen voorzien. Wanneer alles vlot verloopt, zijn de werken in het najaar van 2020 volledig klaar.”

Meer info over de timing en fasering van dit project krijg je tijdens de infoavond. Deze vindt plaats op dinsdag 7 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis van Geetbets.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer