3 De kinderen in hun schooltuin.
Bollen De kinderen in hun schooltuin.

Schooltuin vzw Overleef officieel geopend

Kinderen maakten zelf een gerechtje met groentjes uit tuin

De schooltuin op het domein van Overleef werd officieel geopend met de workshop Start to kip. De deelnemers konden deelnemen aan een kookworkshop. “We maken een lekker gerechtje met groentjes uit onze schooltuin en eitjes van onze kippen”, aldus Katrien Weckx. Overleef hield ook een opendeurdag met workshops vuur maken en wilgen vlechten.

3 De kinderen in hun schooltuin.
Bollen De kinderen in hun schooltuin.

“Niet alle kinderen hebben de kans om thuis te tuinieren”, klinkt het. “Toch heeft werken met ‘levend materiaal’ een belangrijke pedagogische meerwaarde. Samen wroeten in de tuin, zaadjes zien uitgroeien tot een lekkere vrucht, zorg dragen voor jonge plantjes, bloemen en vlinders observeren... Het zijn activiteiten waar veel kinderen plezier aan beleven.”

3 De kinderen in hun schooltuin.
Bollen De kinderen in hun schooltuin.

Daarom startte Landelijke Gilde Geetbets-Rummen met een schooltuin bij Overleef vzw. Dit is een talentenschool die kinderen en jongeren het buitenleven wil laten ontdekken. Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom. Op dit moment heeft Overleef 45 actieve leden. De vereniging krijgt, naast financiële ondersteuning, ook didactisch materiaal. Dit wordt verzorgd door Plattelandsklassen vzw, de educatieve dienst van Landelijke Gilden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer