Gemeente zoekt nieuwe club voor stadion

SCHEPEN MICHIELS HOOPT OP KANDIDAAT VAN EIGEN BODEM

Nu tweede provincialer Belgica Edegem is verdwenen, zoekt het gemeentebestuur een nieuwe voetbalclub voor het gemeentelijk stadion Vic Coveliers. De gemeente heeft 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in de club. "Dat is te veel om het stadion niet meer te gebruiken", zegt schepen van Sport Koen Michiels (N-VA)

Het was op vraag van de gemeente, de grootste schuldeiser van Belgica Edegem, dat er in juli een voorlopig bewindvoerder werd aangesteld. "Er moest iets gebeuren aan het financiële wanbeleid van deze club. De leveranciers werden niet meer betaald, net als de schulden aan atletiekclub ABES die ook gebruik maakt van het sportstadion. Toen ik hoorde dat de spelers na een tijdje wel waren betaald, maar ABES niet was ik razend", blikt schepen Michiels terug.

Maar nu het voetbalveld niet meer wordt gebruikt, hoopt de gemeente Edegem wel dat er andere voetbalclubs in het Vic Coveliersstadion komen spelen. "We hebben 1,2 miljoen euro geïnvesteerd voor Belgica Edegem. Er kwam een nieuwe drainage voor het B-veld en het A-veld werd van een kunstgrasveld en verlichting voorzien. Dit is een stadion waar moet worden gevoetbald."

Volgens Michiels hebben geïnteresseerde clubs nog tot midden september om hun dossier in te dienen. "Clubs die kunnen aantonen dat ze solvabel zijn en over voldoende spelers beschikken, zijn zeker welkom. Uiteraard gaat onze voorkeur naar Edegemse clubs. Maar als die niet geïnteresseerd zijn, moeten we wel met ploegen van buiten onze gemeente gaan praten."

Ik Dien

De twee overblijvende clubs uit Edegem, Ik Dien en SC Olve, reageren heel uiteenlopend op het aanbod van de schepen. "Er wordt veel gesproken over Belgica Edegem en de gevolgen maar momenteel hebben wij geen actieve gesprekken met de gemeente", zegt Hermann Steinmeyer, voorzitter van Ik Dien. "Toch gaan we de volgende dagen of weken polshoogte nemen bij de sportschepen. Met onze 560 spelende leden zijn wij de grootste club bij de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond. Onze drie terreinen aan Kattenbroek zijn soms wat weinig voor al onze ploegen. Als de opportuniteit zich aandient om elders op een kunstgrasveld, al was het maar voor de trainingen in de week, te kunnen gaan spelen dan willen wij daar zeker over praten."

SC OLVE heeft weinig interesse in het nieuwe stadion. "We hebben zelf drie velden waardoor we tijdens het seizoen geen nood hebben aan extra ruimte. Aan het Vic Coveliersstadion is er trouwens maar een beperkt aantal kleedkamers die we moeten delen met de atletiekclub. Een sporadisch gebruik van het kunstgrasveld zou kunnen, maar aan een verhuis denken we zeker niet", reageert Julien Claes van OLVE.

De velden in het stadion Vic Coveliers liggen er verlaten bij.
Benoit De Freine De velden in het stadion Vic Coveliers liggen er verlaten bij.

Lees meer