ANP

130 Genkenaren mogen mee investeren in grootste zonnedak van België

130 medewerkers van ArcelorMittal Genk krijgen sinds maandag de kans om mee te investeren in een installatie van ruim 27.000 zonnepanelen op de site in Gent. Het staalbedrijf heeft daarmee het grootste zonnedak van België.

Voor Eneco, die de zonnepanelen heeft geplaatst, is het meteen het grootste project ooit. De energieleverancier helpt hiermee ArcelorMittal Belgium nog meer te verduurzamen. De stroom die de zonnepanelen opwekken, zal ArcelorMittal gebruiken voor zijn productie in Gent. Ruim 5.000 medewerkers krijgen ook de kans om mee te investeren in de zonnepanelen en kunnen zo van de opbrengst genieten. Die kans krijgen ze via crowdlending aangeboden, een lening waarbij de medewerkers voor 6 jaar geld uitlenen aan Eneco. Ze krijgen voor hun investering een gegarandeerd brutorendement van 4 procent. Elke medewerker kan tussen 250 en 1000 euro lenen aan ArcelorMittal Belgium voor het zonnedak. De 130 Genkenaren hebben ongeveer een maand de tijd om over het aanbod na te denken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer