Genkenaar van 2018 is Frans Loos, de man achter de actie Levensloop voor personen met kanker.
Mine Dalemans Genkenaar van 2018 is Frans Loos, de man achter de actie Levensloop voor personen met kanker.

Bezieler Levensloop is Genkenaar van 2018

Frans Loos, de drijvende kracht achter Levensloop, is verkozen door luisteraars van stadsradio GRK tot Genkenaar van het jaar 2018. Hij kreeg meer dan de helft van de stemmen achter zijn naam. “Ik ben aangenaam verrast”, vertrouwt hij ons toe. “Ik voel me bijzonder vereerd.” Frans Loos is thuisverpleegkundige.

Dat hij bekend is bij veel Genkenaren komt door de actie Levensloop waar hij de bezieler van is. Vorig jaar werd op Levensloop 230.000 euro bij elkaar gebracht voor de Stichting tegen Kanker. Het geld kwam binnen door 129 teams die goed 6.400 lopers, fietsers en wandelaars vertegenwoordigden. “In oktober dit jaar organiseren we voor het vijfde jaar Levensloop, we hopen dan na de vijfde editie meer dan een miljoen euro ingezameld te hebben.”

Afgetekend  

Frans Loos won afgetekend van Stefan Moors die 220 stemmen kreeg achter zijn naam. Stefan is fan van Racing Genk. Hij is de stille kracht achter Blue Army On Wheels, een club die exclusief supporters met een beperking telt. Op plaats drie eindigt Eddy Wintmolders, een harde werker bij de vzw Stebo en één van de bezielers van Winterslag Feest. Hij kreeg van de luisteraars van GRK 67 stemmen.   

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer