Geen titels voor Tennisdel Genk

Tennis

De mannen van Tennisdel Genk zijn er niet in geslaagd om de nationale titel te grijpen in de derde interclubafdeling. Tegen Het Zeen Sterrebeek keken de Genkenaars reeds na de enkels tegen een 5-1 achterstand aan. Met A-speler Louis Cant en Gerard ter Woorst en Mathieu Loosvelt - beide B-15/4 - in de gelederen bij Het Zeen woog de opdracht voor Genk te zwaar. Dries Op de Locht zorgde voor het enige punt door een perfo te grijpen tegen B-15/1 Kristof Verduyckt: 6-3, 4-6, 6-3.


In de derde afdeling bij de vrouwen leed Tennisdel zaterdag in eigen huis dan weer een 2-4 nederlaag tegen Argayon. Kristien Boden versloeg A-speelster Astrid Leclere, die na 6-4 verlies in de eerste set de strijd staakte, maar Laura Daenen, Laurine Gumienny en Victoria Kalaitzis gingen onderuit.


Het beste nieuws van een Tennisdelspeler kwam uiteindelijk van Sander Gillé die in het Tunesische Carthage zijn beste prestatie ooit op een Futures-toernooi behaalde. Op het met 15.000$-toernooi gedoteerde toernooi sneuvelde Gille pas in de halve finale. Hij verloor met 6-3, 6-4 van de als tweede geplaatste Fransman Maxime Hamou (ATP513). (WWT)

Lees meer