Lotte Trippaers en Anniek Nagels testen de enorme picknicklakens uit.
Foto Karolien Coenen Lotte Trippaers en Anniek Nagels testen de enorme picknicklakens uit.

Geniet van de zomer op C Mine

Wie een dag languit in een strandzetel wil doorbrengen of genieten van een drankje onder een parasol kan dat vanaf nu tot en met 15 september op C Mine zomer. "Je kan er heerlijk relaxen en je uitleven op allerhande speelinstallaties", legt schepen van Cultuur Anniek Nagels uit.

"De hele zomer lang kan je waterijsjes en limonades slurpen, neerploffen onder parasols op de grasheuvel, of je kan ook picnicken op één mega deken van 200 vierkante meter", vervolgt de schepen. Er staan ook tientallen standstoelen met paralsols. Op het eerste gezicht gaat het om spelen en zalig niks doen. "Maar daarachetr schuilt ook creatief en slim design", vult burgemeester Wim Dries veder aan.


De focus van de C Mine Zomer ligt ook op design. Het Labo, een ontwerperscollectief uit Hasselt, bestaat 30 jaar. Naar aanleiding hiervan wordt in de galerie van C Mine de dubbeltenoonstelling Black georganiseerd.


"De expo's geven een flasback naar het verleden, maar kijken ook naar de toekomst." Tientallen ontwerpen van het Limburgs collectief staan er uitgestald. Eind juli kan je drie avonden lang een film in openlucht gaan bekijken. Naast Black en de relax- en speeltuigen heeft burgemeester Dries nog negen andere tips om de zomer op C Mine door te brengen: foto-expo Sluitertijd over de mijnen van Tony Vangalen, At home over wonen en bouwen, jazz op het plein, Vollebak Vennestraat, het Absolutely Free Festival, Zin Zomer, Circ Cité, en zomerworkshop voor kinderen. Meer info op www.c-minezomer.be. (LXB)

Lees meer