Michelino
David Dalemenas Michelino

Genkse musicus tourt met filmmuziek van Tim Burton

‘The World of Tim Burton’, een internationale tentoonstelling die reeds eerder te zien was in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag, lokte mensen van heinde en verre naar C-mine in Genk. Genkenaar en musicus Michelino Bisceglia dompelt zijn publiek weldra onder in de fantasiewerelden van Tim Burton tijdens een groot muzikaal spektakel.

Samen met zeven muzikanten en een jeugdkoor geeft de Genkenaar een eigen interpretatie aan de muziek uit de films van de wereldberoemde regisseur. Bisceglia groeide zelf op met de films van Tim Burton en ging dan ook maar al te graag aan de slag met deze muziek. De musicus geniet vooral naamsbekendheid door zijn filmsoundtracks voor Blue Bird en Marina. Voor die laatste ontving hij op het filmfestival van Genk zelfs een World Soundtrack Award.

Tim Burton woonde alvast de première bij van ‘Michelino plays Tim Burton’ en hij was onder de indruk. “Thank you, thank you! You’ll do all my music next time”, riep hij vanuit de zaal.

Vanaf 20 november gaat Bisceglia op tournee in Vlaanderen en Luxemburg. Meer informatie over de tour vind je op https://www.facebook.com/pg/michelinobisceglia/events/

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer