Schepen van jeugd Toon Vandeurzen stelt de vernieuwde speelkaart voor met Joachim Troch en Maarten Luyts van het jeugdcentrum Rondpunt 26 en Jama Ben-Kacem van het jeugdwelzijnswerk Gigos Genk.
Benoit De Freine Schepen van jeugd Toon Vandeurzen stelt de vernieuwde speelkaart voor met Joachim Troch en Maarten Luyts van het jeugdcentrum Rondpunt 26 en Jama Ben-Kacem van het jeugdwelzijnswerk Gigos Genk.

Hier kan je spelen en ravotten: Stad verdeelt gratis speelkaart thuis bij 7.000 jonge gezinnen

De jeugddienst van de stad Genk heeft een vernieuwde speelkaart uitgebracht. Hierop staan alle locaties waar in het openbaar gespeeld en geravot kan worden: speelterreintjes met speeltuigen, trapveldjes voor voetbal en basket, natuurlijke speelplekjes, speelzones in bossen en skateparken bevinden. Elk van de vijf aangeduide speelvelden heeft een eigen icoontje. “Op de kaart voeren we enkele updates door”, stelt schepen van Jeugd Toon Vandeurzen. “We brengen de speelstraten onder de aandacht. We zorgen voor een duidelijker overzicht van alle speelterreintjes die een trapveldje hebben.” Op de kaart staan twee nieuwe speelterreintjes vermeld: het Kokobospark in Sledderlo en Schansbroek in Waterschei. De speelkaart wordt aan 7.000 gezinnen bezorgd. Elk gezin met kinderen tussen 3 en 16 jaar krijgen een gratis speelkaart in de brievenbus. De speelkaart kadert ook in een ruimer kader van de hashtag “speleningenk”. Hiermee zet de stad een jaar lang in op buitenspelen.   

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer