De ouverture werd opgevoerd in première op zaterdag 24 augustus door muzikanten van het Brussels Chamber Orchestra en Genkse gastmuzikanten Carlo Nardozza en Safer Ay, onder leiding van Michelino Bisceglia.
Tony Vangalen De ouverture werd opgevoerd in première op zaterdag 24 augustus door muzikanten van het Brussels Chamber Orchestra en Genkse gastmuzikanten Carlo Nardozza en Safer Ay, onder leiding van Michelino Bisceglia.

LABIOMISTA in Genk inspiratie voor
nieuwe muzikale ouverture

Begin juli openden kunstenaar Koen Vanmechelen en stad Genk LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk over de mix van het leven. Dat inspireerde ook musicus Michelino Bisceglia die eerder al voor C-mine en Thor Park een ouverture componeerde in opdracht van stad Genk. Het resultaat werd zaterdag in première opgevoerd in het Cosmopolitan Culture Park van LABIOMISTA in de vorm van een ‘walk-in concert’.

Tijdens het ‘walk-in concert’ passeren de bezoekers langs muzikanten die live en akoestisch de compositie opbouwen. De muzikanten zijn afhankelijk van elkaar en de omgeving. Hun muziek smelt samen tijdens de apotheose aan LabOvo, het parkpaviljoen. “Als Genks talent zet Michelino Bisceglia onze stad internationaal mee op de kaart, net als onze sites. Als kind van de buurt van LABIOMISTA kan Bisceglia als geen ander de rijke geschiedenis van de site én de hoopvolle toekomst laten samensmelten in deze creatieve muzikale compositie”, vertelt Anniek Nagels, schepen van Talentontwikkeling Samenleven en Cultuur.

Spotify

De ouverture van LABIOMISTA wordt vereeuwigd via een beperkte oplage van 500 cd’s die onder meer verkrijgbaar zullen zijn in de shops van LABIOMSTA en C-mine. De cd wordt ook verdeeld in Frankrijk, Japan en de VS én wordt opgenomen in de catalogus van een exclusief platform van Sony Music voor distributie in China. Daarnaast kan je de ouverture vanaf midden september downloaden via diverse streamingdiensten zoals Spotify en iTunes.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer