5 Naika leert Genk dansen op stiletto’s.
Mine Dalemans Naika leert Genk dansen op stiletto’s.

Naika leert Genk dansen op stiletto’s: “Vrouwen op hakken zijn zelfs een beetje imponerend”

Volgens de Genkse dansschooluitbater Naika Giustizieri ligt de focus op ‘vrouw zijn’ nergens zo hoog als bij wie danst op hoge hakken, hoe sensueel en sexy de dansstijl ook oogt. “In deze les wordt daadwerkelijk op torenhoge stiletto’s gedanst”, zegt de 31-jarige professionele danseres van weleer. “Ik raad de dames wel aan de tien centimeter niet te overschrijden, een gebroken nek zou de pret immers bederven.”

De eerste kritische vraag lijkt, anno 2019, nogal voor de hand te liggen: dansen op hoge hakken, is dat een exclusieve vrouwenactiviteit? “Mannen zijn ook welkom”, glimlacht Naika. “Er heeft zich de vorige les zelfs een jongeman aan de les gewaagd. Op sneakers weliswaar, wat natuurlijk niet hélemaal de bedoeling is. Maar ik vond het toch moedig van hem om zich tussen een bende vrouwen op hoge hakken te wagen. Vrouwen op hakken zijn immers niet alleen sexy, maar soms zelfs een tikkeltje imponerend.”

5 Naika leert Genk dansen op stiletto’s.
Mine Dalemans Naika leert Genk dansen op stiletto’s.

Zelfvertrouwen

Hoewel men je in videoclips en in commercials om de oren slaat met vrouwen wiens ellenlange benen ook nog een onderhiels verlengstuk wordt aangemeten, is dansen op hoge hakken geen alledaags fenomeen. “Ik kreeg heel veel leuke reacties binnen toen ik in september aankondigde met een dergelijke lessenreeks te starten”, zegt Naika. “Maar eerlijk? Tijdens de eerste les bleek het aantal aanmeldingen toch net iets hoger te liggen dan de uiteindelijke opkomst. Hoewel de wil er is, ontbreekt vaak nog een gezonde dosis lef. Zelfvertrouwen is dan ook onontbeerlijk om goed te kunnen dansen, zeker op hakken.”

Zelfvertrouwen… dat is toch dat beruchte substantief waar louter afgetrainde vrouwen over beschikken? “Neen,” benadrukt Naika met klem. “Deze les is hélemaal niet alleen voor vrouwen met een afgetraind figuur! Dat het loodzwaar is, geef ik je echter wél op een briefje. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard. Je verliest wel drie liter zweet in slechts één uur tijd. Maar wie over wilskracht en doorzettingsvermogen beschikt, zal de les zeker tot een goed einde brengen”, aldus Naika. “We hebben ondertussen al twee danslessen achter de rug, de jongste deelnemer was 16 en de oudste 68. Op dansen en op vrouwelijkheid staat zeker geen leeftijd. Wie genoeg zelfvertrouwen heeft, straalt vanzelf.”

5 Naika was tien jaar lang professionele danseres.
Jan Cornelis Naika was tien jaar lang professionele danseres.

Professionele danseres

Hoewel Naika nog maar 31 lentes op de teller heeft staan, danste ze al een indrukwekkende carrière bij elkaar. Zo was ze al danseres van zowat elke Vlaamse artiest: Milk Inc., Kaye Styles, Natalia, Katerine Avgoustakis en zelfs Clouseau. Maar ze werkte ook samen met internationale kleppers zoals Taio Cruz en Bob Sinclar en was zoals vaak te zien in Tien Om Te Zien. “Van reclamespotjes tot grote televisieshow- en party’s: ik heb het allemaal gedaan. Het dansen op hoge hakken zat er trouwens al van jongs af aan in. Plots moest ik dansen op televisie, onmiddellijk hooggehakt natuurlijk. Dat bleek dan ook meteen mijn ding te zijn. Zes jaar geleden richtte ik mijn eigen dansschool op in Genk. Sindsdien zoek ik zelf de spotlights niet meer op, maar haal ik voldoening uit het doorgeven van mijn passie. Er zit ongetwijfeld heel wat talent in Genk en omstreken, maar die Limburgse bescheidenheid gooi je tijdens het dansen toch best even overboord.”

Geïnteresseerden kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor een proefles op https://www.naikantertainment.com/inschrijven.

5 Naika leert Genk dansen op stiletto’s.
Mine Dalemans Naika leert Genk dansen op stiletto’s.
5 Leren dansen op hoge hakken in Genk.
Mine Dalemans Leren dansen op hoge hakken in Genk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicole Riz

    Super !!!!!

Lees meer