4 In de Stalenstraat in Genk gaan er micro's geplaatst worden tegen geluidsoverlast
Mine Dalemans In de Stalenstraat in Genk gaan er micro's geplaatst worden tegen geluidsoverlast

Exclusief voor abonnees

Stad Genk schakelt microfoons in tegen geluidsoverlast van ‘patserbakken’Sommigen vinden ze cool, de meeste mensen hebben er een hekel aan: jongens met snelle auto’s en luide knalpotten die vooral ’s zomers de steden met nachtlawaai opzadelen. De stad Genk gaat nu ook microfoons inschakelen om de geluidsoverlast tegen te gaan. Volgens autofreaks bedriegen onze oren ons vaak. “Veel mensen dènken dat wij te luid zijn, maar dat is een indruk. Het is gewoon dat sportieve geluid dat sommige mensen irriteert”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

106 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    @geert balliauw,een Ferrari en Lamborghini produceren ook maar 95db en dat is voor V10 ,V12 motoren lang niet zo luid en ook de grens.Je kan niet gaan verlangen dat ze 75db produceren zoals een doorsnee gezinswagen.Overigens dat wordt gemeten op 1 meter 45 graden achter het voertuig(Duitsland)ben je erover ,wagen laten staan ,boete,afslepen ,terug in oorspronkelijke staat zetten volgens gelijkvorm attest en dan kan je hem laten keuren om terug te rijden,dus ze kunnen hier nog wat leren

  • gunther scheers

    Veel zwaardere boetes en inbeslagname, dan is het direct opgelost.

Lees meer