Gen opent een tweede schoolstraat, meer bepaald op een deel van de Kneippstraat aan het Sint- Jozefinstituut in Bokrijk.
Mine Dalemans Gen opent een tweede schoolstraat, meer bepaald op een deel van de Kneippstraat aan het Sint- Jozefinstituut in Bokrijk.

Sint-Jozefinstituut in Bokrijk krijgt school- en fietsstraat

Voortaan kunnen leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk veiliger met de fiets van en naar hun school. Zo voert het stadsbestuur een stuk van de Kneippstraat om tot een schoolstraat. Een half uur voor de start van de schooldag en een half uur na de schooltijd wordt een deel van de straat autovrij gemaakt. Het is exclusief voor fietsers die voorrang hebben. De schoolstraat maakt deel uit van een proefproject dat nog loopt tot 28 juni.

Het stadsbestuur gaat nog een stap verder. “We laten op een stuk van de Kneippstraat beperkt éénrichtingsverkeer toe. Zo mogen gemotoriseerde voertuigen alleen nog in de richting van de Broederstraat naar de Peersdiefweier rijden”, legt de schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore (CD&V) uit.” Verder richten we op een deel van de Kneippstraat ook een fietsstraat in. Het gemotoriseerd verkeer mag de fietsers niet inhalen en de maximum snelheid bedraagt 30 per uur”, aldus de schepen.

Bevraging

Guy Willems, de directeur van de school, reageert tevreden: “We halen het autoverkeer van de schoolpoort en de fietstoegang weg. Zo geven we ruimte en veiligheid aan de vele fietsers die onze school al telt. De leerlingen wonen gemiddeld 7,6 kilometer van de school.” Het Sint-Jozefinstituut hield een bevraging bij 791 leerlingen. De helft gaat met de fiets of te voet naar school. Ongeveer een derde neemt het openbaar vervoer. Een kleine twintig procent wordt met de auto gebracht. De school spreekt één ambitie uit: “We willen dat alle leerlingen die binnen een straal van 5 kilometer  van de school wonen, met de fiets naar school gaan en dat alsmaar meer ouders de auto laten staan”, besluit Guy Wilems.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer