Naaldbos
rv Naaldbos

Uitdunning van bos Horensberg start op 4 november

Het bos Horensberg, grenzend aan het natuurgebied van de Bosbeek in As, zal vanaf 4 november worden uitgedund door een aannemer. De bomen die geruimd worden, moeten plaatsmaken voor de bomen die blijven staan, net zoals kleinere gewassen.

Het grootste deel van de Genkse bossen bestaat voornamelijk uit dennen. Op langere termijn wil de stad die bossen omvormen tot gemengde naald- en loofbossen ter bevordering van een grotere biodiversiteit. Om dat scenario mogelijk te maken, keurt een boswachter goed welke gebieden uitgedund kunnen worden. Het rooien gebeurt binnen het bosbeheerplan goedgekeurd door de Vlaamse Overheid.

Stad Genk beschikt over een FSC-label voor de bossen. Dat betekent dat we voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Jaarlijks wordt dat gecontroleerd. Het label wordt ook gebruikt door de houtkoper en houtverwerker.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer