Vijf agenten gewond bij bestorming voetbalveld na galamatch KRC Genk

Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren wat leidde tot confrontaties.

De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière wilden doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei voorwerpen gegooid.

In het tumult zijn vijf politiemensen licht gekwetst geraakt. Het gaat om twee medewerkers van de zone Carma, een medewerker van een externe politiezone en twee aspiranten van de politieschool. Politie CARMA analyseert momenteel camerabeelden van het incident om de relschoppers te identificeren. De PV’s worden overgemaakt aan de bevoegde instanties.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Denis Van den broeck

    Die van standaard doen ooit niks zeker !!!!

  • Guy Van Severen

    Oei ! Was dit een feest in Genk ! Straffen zoals alle andere ploegen !

Lees meer