Vijf agenten gewond bij bestorming voetbalveld na galamatch KRC Genk

Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd KRC Genk – Standard Luik bestormden honderden Genk-fans het grasveld. Tientallen supporters begaven zich meteen in de richting van de bezoekersvakken om de Standard-fans te provoceren wat leidde tot confrontaties.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De ordediensten moesten tussenkomen om beide supportersgroepen te scheiden en verdere confrontaties tegen te gaan. Er ontstond duw- en trekwerk omdat de supporters de politiebarrière wilden doorbreken. Ook werd er door beide supportersgroepen met allerlei voorwerpen gegooid.

In het tumult zijn vijf politiemensen licht gekwetst geraakt. Het gaat om twee medewerkers van de zone Carma, een medewerker van een externe politiezone en twee aspiranten van de politieschool. Politie CARMA analyseert momenteel camerabeelden van het incident om de relschoppers te identificeren. De PV’s worden overgemaakt aan de bevoegde instanties.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Denis Van den broeck

    Die van standaard doen ooit niks zeker !!!!

  • Guy Van Severen

    Oei ! Was dit een feest in Genk ! Straffen zoals alle andere ploegen !

Lees meer