2 De spelers lieten de training voor wat ze was en ondernamen een zoekactie in de omgeving.
Mine Dalemans De spelers lieten de training voor wat ze was en ondernamen een zoekactie in de omgeving.

Vrienden en ploegmakkers starten zoekactie naar trainer Luc Peeters

Van Luc Peeters (47) uit Genk ontbreekt nu al sinds zaterdagavond elk spoor. Bij Zutendaal VV, waar de man trainer is, heerste gisteren tijdens de training veel verslagenheid. De hoofdtrainer besliste om een wandeling te maken met de spelers om even te ventileren en in één weg ook de omgeving uit te kammen.

"Maandag zijn we spontaan gestart met zoekacties", vertelt Steven Pley, kapitein van de club. "Een gegeven moment waren we met zo'n 15 man, en toen hebben we het beter gecoördineerd. Sommigen gingen zoeken in de buurt van Kattevennen. Anderen deden de weg van zijn woning in Sledderlo naar die van zijn vriendin in Zutendaal. Voorlopig ontbreekt nog elk spoor."


De vrienden van Luc hebben geen flauw idee wat er is gebeurd. "Luc is een vrolijke mens, en zou binnenkort papa worden van een tweeling met zijn vriendin. Hij heeft een passie voor het voetbal, eigenlijk echt een bruisende kerel. Indien hij er even tussenuit moest, hopen we dat hij onze boodschap toch leest en iets van zich laat horen", klinkt het bij de vrienden.


Peeters werd zaterdag voor het laatst gezien rond 18 uur in de wijk Waterschei in Genk. Luc Peeters rijdt met een zilvergrijze BMW 323i met nummerplaat 1-DWD-659. Hij is atletisch gebouwd en 1m87 lang. Hij heeft kort donkerbruin haar en bruingroene ogen. Welke kledij hij droeg, is niet bekend. Wie weet waar Luc Peeters is, of mogelijk zijn wagen opmerkte, mag contact opnemen met de speurders via het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. (MMM)

2 Luc Peeters.
Marco Mariotti Luc Peeters.

Lees meer