De nieuwe vrijwilligers mochten meteen groenten snijden.
Erik De Troyer De nieuwe vrijwilligers mochten meteen groenten snijden.

‘Make Belgium Great Again’ levert Gents Rode Kruis twaalf nieuwe vrijwilligers

In de kantoren van het Rode Kruis aan het ICC werden zaterdag 12 gloednieuwe vrijwilligers verwelkomd. Het resultaat van een oproep van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ van Frances Lefebure.

Alle kandidaten kregen een stek bij een organisatie die vrijwilligers kan gebruiken. Geen van hen wist echter waar ze precies gedropt zouden worden. Een soort blind date dus, maar dan met liefdadigheidsinstellingen.

En zo zaten Kobe, Jana, Soraya, Annelies en Chantal deze namiddag groenten te snijden waarmee soep wordt gemaakt voor gezinnen in nood. “Zomaar naar een organisatie stappen als vrijwilliger zonder er iemand kennen, dat doet niemand. Door hier blind gedropt te worden, is die barrière meteen weg. Al had ik me deze morgen niet voorgesteld dat ik hier prei zou zitten snijden”, lacht Annelies. 

Andere vrijwilligers kregen een snelcursus mond-op-mond en hartmassage of werden ingeschakeld om het materiaal op orde te stellen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer