Vooral ‘s avonds was er op woensdag veel volk op de been nadat de hitte een beetje ging liggen bij het ondergaan van de zon.
Wannes Nimmegeers Vooral ‘s avonds was er op woensdag veel volk op de been nadat de hitte een beetje ging liggen bij het ondergaan van de zon.

20.000 bezoekers minder dan vorig jaar op hete woensdag

Woensdag bezochten 95.000 mensen de Gentse Feesten. Op dezelfde dag vorig jaar telde de stad 115.000 bezoekers.

“Vooral overdag bleven de mensen weg door de hitte. In de loop van de avond werd het drukker en werden het Sint-Baafsplein, de Korenmarkt en Boomtown afgesloten”, zegt feestenburgemeester Annelies Storms (sp.a).

De Lijn vervoerde 26.701 reizigers via het extra feestenaanbod. Dat is 18 procent of 5.995 reizigers minder dan dezelfde dag vorig jaar. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, het Sint-Pietersstation en de Korenmarkt, vervoerde 24.650 reizigers. Dat is 20 procent of 6.300 reizigers minder dan vorig jaar op dag 6.

2.051 reizigers maakten gebruik van de 12 bussen die feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat zijn er 305 meer in vergelijking met vorig jaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer