Illustratiebeeld : Noordstraat Gent.
Google Street View Illustratiebeeld : Noordstraat Gent.

24-jarige fietser meldt zich na ongeval met vluchtmisdrijf in Gent: “Niet gemerkt dat ik andere fietser had geraakt”

Een 24-jarige man uit Gent heeft zich afgelopen zaterdagnacht gemeld bij de politie na het ongeval tussen twee fietsers in Gent, waarbij een vrouw uit Brugge zwaargewond raakte. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man herkende zich in de beschrijving in een opsporingsbericht maar zou niet gemerkt hebben dat hij een andere fietser had geraakt.

Gisteren werd een opsporingsbericht verspreid op basis van een ooggetuigenbeschrijving. Die getuige had een witte of lichtgekleurde elektrische fiets gezien met een man erop die een hoofdtelefoon op had.

De verdachte die zich gemeld heeft, had het bewuste traject afgelegd en zou zich in de beschrijving herkend hebben. Wel zou hij niet opgemerkt hebben dat hij een fietser had geraakt. De vrouw, een veertiger, kwam daarbij ten val en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze is buiten levensgevaar maar werd nog niet verhoord.

De jongeman werd wel ondervraagd, maar zou de feiten in eerste instantie dus niet toegeven. Volgens de ooggetuigenverklaring zou er wel degelijk een fysieke aanrijding gebeurd zijn. De fiets van de verdachte zal onderzocht worden op sporen van een aanrijding.

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Delafontaine

    Is dat nu echt nodig met koptelefoon op de fiets? Je ziet soms zelfs de raarste dingen van fietsers : met koptelefoon, zonder handen en dan nog op het gsmke tokkelen, die vragen echt om een ongeval.

  • Piet Dooremont

    Ik geloof de man. Het kleinste tikje is voldoende om iemand op een tweewieler zeker als die persoon niet een perfect evenwichtsgevoel heeft en niet heel sterk is te laten vallen. De oortjes moeten verboden worden want wie ootjes op heeft, is bovendien geneigd zijn smartphone te manipuleren op de fiets.Hhet grootste probleem is de controle. Fietser worden nauwelijks beboet als lappen ze se verkeersregels aan de lopende band aan hun been

Lees meer