Het Citadelpark in Gent.
Wannes Nimmegeers Het Citadelpark in Gent.

30 maanden cel voor ‘vaste cocaïnedealer van het Citadelpark’, bijna 50.000 euro verbeurd verklaard

De vaste cocaïnedealer van het Citadelpark, een Marokkaan uit Spanje, is maandag veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 15 met uitstel, een een boete van 8.000 euro, waarvan 4.000 euro met uitstel. De rechter heeft 47.500 euro aan drugswinst verbeurd verklaard.

De dealer werd door de politie gevat bij een actie in september vorig jaar in het Gentse Citadelpark. Hij merkte de politie op en liet drugs op de grond vallen. Hij had op dat moment 810 euro cash op zak. Bovendien had hij twee gsm’s bij, die ook tijdens de politiecontrole regelmatig bleven rinkelen. “Door de vele mensen die drugs wilden kopen”, zei de procureur bij de behandeling van de zaak twee weken geleden. Het Openbaar Ministerie vroeg toen 30 maanden cel en de verbeurdverklaring van de drugswinst. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer