De student kreeg het verdict maandag te horen van de rechter.
Wouter Spillebeen De student kreeg het verdict maandag te horen van de rechter.

Acht jaar cel voor student die liefdesrivaal wilde doden: “Alles tot in de puntjes gepland”

De Gentse strafrechter heeft een kotstudent veroordeeld tot acht jaar cel voor de belaging van zijn ex en de moordpoging op een liefdesrivaal. Volgens de rechter was de moordpoging tot in de puntjes gepland.

De beklaagde kon niet verkroppen dat zijn relatie beëindigd was en dat zijn ex intussen een nieuwe relatie was begonnen met een kennis. In mei van dit jaar nodigde de jongeman de nieuwe geliefde van zijn ex uit op zijn kot. “Hij was gefrustreerd door de relatiebreuk”, las de rechter voor uit het vonnis. “Hij lokte het slachtoffer onder een vals voorwendsel naar zijn kot en bond hem vast. Hij plakte tape op zijn mond en had de bedoeling om hem te smoren met een kussen.” Het slachtoffer kon gelukkig ontsnappen.

Hij was beredeneerd, koel en had zelfs een vluchtplan uitgestippeld

Rechter in zijn vonnis

“Hij heeft een plan beraamd en ook willen uitvoeren”, aldus de rechter. Verschillende bewijsstukken toonden aan dat de jongeman plannen had om de liefdesrivaal om het leven te brengen. “Hij heeft onvoldoende respect voor het leven van een medeburger. Hij was beredeneerd, koel en had zelfs een vluchtplan uitgestippeld.” Vooral de voorbedachtheid is een verzwarende factor bij het vonnis. Daarom kreeg de jongeman een celstraf van acht jaar.

Alleen angst aanjagen

Bij de behandeling van de zaak pleitte de verdediging nog dat de student helemaal niet de bedoeling had om te doden. Hij zou zijn slachtoffer alleen zo veel angst willen aanjagen hebben zodat hij de relatie met de ex-vriendin zou verbreken. Het Openbaar Ministerie en de rechtbank volgden die redenering niet en oordeelden dat de student wel degelijk een moordpoging deed. “Het ergste is enkel en alleen voorkomen door factoren die volledig buiten zijn wil gebeurden”, klinkt het in het vonnis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer