Ook in de Albert Heijn op de Korenmarkt zullen via ‘Too Good to Go’ dozen met ‘voedseloverschotten’ worden aangeboden.
Foto Nimmegeers Ook in de Albert Heijn op de Korenmarkt zullen via ‘Too Good to Go’ dozen met ‘voedseloverschotten’ worden aangeboden.

Albert Heijn schakelt app in tegen voedselverspilling

Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk eten weggegooid wordt, heeft supermarktketen Albert Heijn in Gent een pilootproject opgezet met ‘Too Good To Go’, dé app tegen voedselverspilling. Van die producten die anders niet verkocht worden, stelt Albert Heijn een doos samen met producten die klanten tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen. 

Wat de klant krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor Albert Heijn, klanten én het milieu.

“We gaan eerst kijken hoe de pilot loopt in onze winkels in Gent en bepalen dan of wij dit verder gaan uitrollen naar alle Albert Heijn winkels in Vlaanderen”, geeft Bram Lauwaert, Operationeel Manager Albert Heijn België aan.

Het concept is simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke Albert Heijn in Gent een doos met producten aanbiedt. Je bestelt en betaalt de doos in de app en haalt ‘m zelf op bij je Albert Heijn. De inhoud van de doos is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is dus altijd een verrassing wat er in de doos zit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. De box kost 3,99 euro en heeft een waarde van 12 euro.

De Albert Heijn winkels in Gent (Korenmarkt, Overpoort en Ghelamco Stadion) kunnen zich aanmelden bij Too Good To Go en elke dag het aantal dozen plaatsen dat zij willen aanbieden. Klanten kunnen de Too Good To Go-app gratis downloaden in de App Store en Google Play Store.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • nilay cetinkaya

    Tja als je bepaalde dingen niet eet en toch in de doos krijgt is het win win voor ah en niet voor de koper geen Goeie actie dus

Lees meer