3 Ozcan kan nog altijd niet vatten wat hem overkomen is.
Dujardin Jeffrey Ozcan kan nog altijd niet vatten wat hem overkomen is.

Auto ontploft na mogelijke brandstichting

HUIS WAARVOOR WAGEN GEPARKEERD STAAT ZWAAR BESCHADIGD

Toen Ozcan A., een 45-jarige man uit Wondelgem, gisterenochtend rond 6 uur net was thuisgekomen na een nachtshift, hoorde hij zijn auto ontploffen. Er ontstond een zware brand, waardoor de wagen van Ozcan volledig uitbrandde en het huis van de buren, waarvoor de wagen geparkeerd stond, beschadigd raakte. "Ik ben enorm geschrokken, voor hetzelfde geld zat ik nog in mijn auto", vertelt Ozcan.

"Ik was nog maar een kwartier uit mijn wagen, toen ik een luide knal hoorde", vertelt Ozcan. "Ik rende naar buiten in mijn ondergoed en zag hoe mijn wagen in lichterlaaie stond. Het eerste dat ik deed was zo snel mogelijk de mensen in het huis waarschuwen."


De wagen stond aan het Groenplein in Wondelgem geparkeerd, voor het huis van een verdere buur. "Ik kon mij niet parkeren voor mijn huis, een geluk, anders was de ravage groter geweest. Hoe dan ook, dit is eveneens een zeer spijtige zaak voor mijn buren."

3 De wagen brandde volledig uit.
Dujardin Jeffrey repro De wagen brandde volledig uit.

Jonge dochters

Het vuur en de hitte waren enorm en het duurde niet lang voor de voorgevel van het huis begon te smeulen.


"De rolluiken zijn gesmolten en de ramen gebarsten door de hitte. Onze drie jonge dochters van 3, 6 en 9 jaar sliepen juist naast die ramen. Onze kinderen zijn aan erger ontkomen. We hebben geluk gehad. Mocht het vuur nog even langer gebrand hebben, dan was ons huis verloren gegaan, het dak was al aan het smeulen. Een geluk dat ze ons zo snel verwittigd hebben zodat we de kinderen uit hun kamers konden halen. De vlammen kwamen tot aan hun raam", zeggen Cagla (28) en Fatih (32), de bewoners van het huis. Bij het huis ernaast raakte alleen de dakgoot beschadigd. "Mijn man heeft nog geprobeerd de brand te blussen met een tuinslang, maar het mocht niet zijn. We zijn enorm geschrokken, we wonen hier ook nog maar negen maanden."

3 Op deze foto is te zien dat de gevel en de rolluiken van het huis het ook zwaar te verduren kregen.
Dujardin Jeffrey Op deze foto is te zien dat de gevel en de rolluiken van het huis het ook zwaar te verduren kregen.

Puzzelstukjes

Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige zijn er aanwijzingen dat de brand aangestoken is. Ozcan had hierover al een vermoeden. "Toen ik uit mijn wagen stapte, zag ik in mijn ooghoek beweging, een schaduw. Ik stond er niet lang bij stil en besloot binnen te gaan. Nu vallen de puzzelstukjes ineen. Ik denk dat ik een idee heb wie dit zou kunnen gedaan hebben, maar ik wil het onderzoek niet belemmeren."


"Het is ongelofelijk dat iemand tot zoiets in staat is. De wagen is vernield, ik moest hem nog verder afbetalen. En wat ook door mijn hoofd blijft spoken: 'Wat als ik er nog in zat? Wat als die mogelijke dader mij met een staaf neerknuppelt en in de auto gooit vooraleer hij hem in brand steekt.'"

Facebookpost

Seda, de dochter van Ozcan, deed ook een oproep naar getuigen in de facebookgroep 'Wondelgem Leeft', maar moest de post verwijderen door teveel online tumult.


Getuigen en tips zijn altijd welkom bij de politie Gent op het nummer: 09 266 64 00


Het parket en politie is volop bezig met het onderzoek.

Lees meer