De mannen in gaspakken tijdens de oefening
Brandweerzone Centrum De mannen in gaspakken tijdens de oefening

Balletje gooien met gaspak aan in brandweerkazerne

De brandweermannen van de Brandweerzone Centrum kregen woensdagochtend een interessante bezigheid voorgeschoteld. Ze kregen een gaspak aan en mochten een balletje gooien in de kazerne. "We trainen één keer per maand met deze pakken", zegt brandweerwoordvoerder Björn Bryon. “Het gaspak en het bijhorende ademluchttoestel wegen samen rond de 10 kilo. Bij de oefening wordt de focus vooral gelegd op inspanning en bewegelijkheid. Deze ochtend legden ze eerst een parcours met een brancard. Erna moesten ze met een basketbal dribbelen en passen. De pakken zijn volledig afgesloten, daardoor kan de temperatuur snel oplopen. Je waant je in een sauna. Het is moeilijk werken met zo’n pak, zeker het fijne werk. Daarvoor krijgen ze soms uitdagingen zoals enveloppen plooien of een nagel in een houten blok slaan." 

Het gaspakteam van de brandweer wordt ingezet bij een incident met gevaarlijke stoffen, als er dus radiologische, biologische of chemische risico’s zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer