De buren zagen in alle jaren dat de man er woont nooit een vuilniszak buiten staan.
Wannes Nimmegeers De buren zagen in alle jaren dat de man er woont nooit een vuilniszak buiten staan.

Bewoner ‘vuilste huis van Sint-Amandsberg’ krijgt zeven dagen om zijn onbewoonbaar pand op te kuisen

Zeven dagen. Zoveel tijd krijgt de bewoner van het vuilste huis in Sint-Amandsberg om zijn rommel op te ruimen. Tot dan verklaart burgemeester Mathias De Clercq de woning onbewoonbaar. 

Het huis in de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg kreeg de afgelopen dagen heel wat persaandacht. De buren klaagden niet alleen over lawaai van muizen. Ook zou tijdens warme dagen de stank niet te harden zijn. Ze trokken met deze klachten richting de Stad Gent, die op hun beurt een controleur stuurden. Uit zijn verslag bleek dat de situatie de openbare gezondheid kan schaden. 

Tijdelijk ander onderkomen

Intussen verklaarde de burgemeester de woning onbewoonbaar. De man mag zijn huis enkel betreden om zijn rommel op te ruimen. Ook moet hij een externe firma inschakelen om de muizenplaag te bestrijden. Als hij binnen de zeven dagen zijn woning niet opruimt, zal de Stad Gent dit laten doen op zijn kosten. Al wil dat niet zeggen dat de Stad Gent de bewoner aan zijn lot overlaat. “De dienst Wonen en de sociale begeleidingsdienst zoeken tijdelijk een ander onderkomen voor de man”, klinkt het op het kabinet van Mathias De Clercq. “We helpen waar nodig.”

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Curt Reyners

    Heb gemerkt als ik in een breuk of enige depressie beland ik het ook gwn op zijn loopje laat gaan maar dat is meestal tijdelijk en niet zo vuil. Maar mensen die echt in een diepe put zitten daar kan ik inkomen dat zoon toestanden gebeuren.

  • Hilde verswijvel

    een eenzaad alleenstaande waar niemand naar omkijkt .Walter de buck heeft er ooit een liedje over geschreven .in Mijn straotje zijnhet almemaol komere .Gaan klagen wel maar eens met die man praten niet van achter het gordijntje toekijken of de gemeente eindelijk in gang schiet ;Schandalig in deze tijd camping voor eenzame mensen word verwijderd voor natuurgebied om daar dan ook op toe te zien hoe mensen hun vuil daar gaan diponeren .Wat heb je aan zo een burgemeester .nog groen achter de oren ja

Lees meer