Tom Van Lysebettens en Alison Roels in hun nieuwe restaurant Cochon de Luxe in Gent.
Foto Yves Masscho Tom Van Lysebettens en Alison Roels in hun nieuwe restaurant Cochon de Luxe in Gent.

Cochon de Luxe opent deuren

Cochon de Luxe, het nieuwe restaurant van chef Tom Van Lysebettens, opende zaterdag officieel de deuren. "Het eten moet lekker zijn en verzorgd, maar we willen onszelf zeker niet té serieus nemen", zegt de jonge chef.

Tom Van Lysebettens werd zaterdag 28 jaar en combineerde die verjaardag met de opening van zijn restaurant Cochon de Luxe in de Brabantdam 113. Vanaf dinsdag start hun testweek, de week nadien gaat het restaurant écht open. "Door de witte kassa is personeel voor ons onbetaalbaar nu, dus doe ik alles alleen met mijn vrouw Allison", zegt Tom. "Daarom bieden we 'slechts' twintig couverts aan. Ik bedien liever twintig mensen goed, dan dertig mensen maar half."


Om het haalbaar te houden, werkt Cochon de Luxe met een vast menu. "De mensen kunnen kiezen tussen vier, vijf of zes gangen, al dan niet met aangepaste wijnen. We willen het betaalbaar houden, om ook jongere mensen aan te trekken", klinkt het.


Het interieur is sober en stijlvol, met enkele ludieke knipoogjes, zoals een rood lichtje in het toilet, dat verwijst naar de rosse buurt. "Heel belangrijk voor ons is dat we onszelf niet té serieus nemen. Eten moet een feest zijn. Als kleine jongen keek ik er een week naar uit om zaterdagavond op restaurant te gaan. Als mijn klanten er ook zo naar uit zouden kijken om hier te komen, ben ik gelukkig", besluit Van Lysebettens.


Cochon de Luxe is open van dinsdagavond tot zondagmiddag. Meer info op www.cochondeluxe.be. (LVE)

Lees meer