Archiefbeeld.
Gianni Barbieux Archiefbeeld.

Controleactie boorddocumenten: bijna 25.000 euro aan boetes uitgeschreven

De verkeersdienst van de Politie Gent heeft dinsdag in samenwerking met met de Vlaamse Belastingdienst en de FOD Douane en Accijnzen een controle op boorddocumenten gehouden. Tussen 14 en 22 uur werd er gecontroleerd op de Afrikalaan en Dok-Noord. Er werd voor bijna 25.000 euro aan boetes uitgeschreven.

Tijdens de actie werden door de Gentse politie in totaal 13 inbreuken vastgesteld en beboet, waaronder het niet-dragen van de gordel en geen rijbewijs of identiteitskaart bij zich hebben. Daarnaast werden nog eens negen speekseltesten afgenomen. Vijf daarvan hadden een positief resultaat. Het rijbewijs van deze bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Door de Vlaamse Belastingdienst werd voor een totaal van 3.972,67 euro aan niet-betaalde verkeersbelastingen en bijhorende boetes geïnd. Daarbij werden er in totaal vijf voertuigen in beslag genomen omdat ze hun openstaande verkeersbelasting en bijhorende boete niet onmiddellijk konden betalen, goed voor 10.762,67 euro. Na betaling van de openstaande bedragen van deze in beslag genomen voertuigen, zal in totaal een bedrag van 14.735,34 euro teruggevorderd zijn door de Vlaamse Belastingdienst

De FOD Douane en Accijnzen inde een totaal van 3.547,20 aan niet-betaalde penale boetes. In totaal werden vier voertuigen in beslag genomen omdat ze hun openstaande penale boetes niet konden betalen, wat een bedrag van 5.450,69 euro opleverde. Goed voor een totaal van 8.997,89 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer